De gezichten achter Yelgo: Jelmer

Wie zijn wij?

Bij Yelgo werken we met een sterk team, om de beste matches te maken voor onze digital talents en opdrachtgevers. We vinden het erg belangrijk dat het duidelijk is wie de gezichten achter Yelgo zijn. Vandaag vroegen wij Jelmer om te vertellen wie hij is, wat hij doet en hoe hij van waarde is voor Yelgo.

Wie ben je en hoe ben je verbonden aan Yelgo?

Ik ben Jelmer Spijksma en sinds 2010 ben ik ondernemer. Na mijn studie Commerciële Economie kwam ik al vrij snel in de wereld van detachering en uitzenden terecht. Ik heb hierdoor veel ervaring opgedaan en zo ben ik 8 jaar geleden begonnen met mijn eigen bedrijf Or-Quest. Wij detacheren ambitieuze professionals in de bouw, infra en techniek. We werken vanuit Drachten en Zwolle.

Ik merkte in het werkveld dat er veel vraag was naar digitale professionals. Zo kwam ik op het idee om een specialistisch detacheringsbureau te starten, zoals Yelgo nu is. We zijn hiermee gestart op 1 januari 2018, dus Yelgo bestaat bijna een jaar.

Hoe is het idee van Yelgo ontstaan?

Ik zag de vraag naar digitale professionals toenemen. Daarnaast merkte ik dat er behoefte was aan het opleiden en ontwikkelen van professionals. Ik kwam al vrij snel in contact met Jan-Willem, die nu directeur en mede-eigenaar van Yelgo is. Hij is iemand met veel ervaring op digitaal gebied. Door mijn kennis van detachering en uitzenden samen te voegen met de digitale kennis van Jan-Willem, ontstond er een goede match en samenwerking.

Wat maakt Yelgo zo uniek t.o.v. andere detacheerders?

Bij Yelgo vind je de Noordelijke nuchterheid en er geldt: afspraak is afspraak. Dit klinkt heel simpel, maar dat is in deze branche niet vanzelfsprekend. We zijn ook geen zogenoemde ‘jagers’ of club met snelle mensen. Juist de persoonlijke touch en aandacht voor mensen vinden we belangrijk. Door die Noordelijke nuchterheid, het nakomen van afspraken en onze expertise in het digitale domein onderscheiden we ons als specialistische detacheerder.

Daarnaast vinden we ontwikkeling erg belangrijk. Daarom zijn we gestart met het Development Program. Morgen een stapje verder dan vandaag!
We willen altijd doorgaan met het ontwikkelen van onze Yelgo Digitals. Als iemand een mooie klus heeft gedaan, stopt het niet daarna. Wij gaan voor groei en willen het maximale uit iemand halen.

Wat wil je graag bereiken met Yelgo?

Allereerst willen we een gerenommeerde club zijn in het Noorden, waar organisaties vakinhoudelijke professionals kunnen vinden voor functies binnen het digitale domein. We willen ook dat organisaties weten waar we over praten en duidelijk maken dat we werken met high-potentials. Goede kwaliteit vinden we belangrijk.

Uiteindelijk willen we een landelijk dekkende organisatie worden voor het detacheren van high-potentials binnen het digitale domein.

Wat vind je van het Yelgo team en op welke manier ben jij hierbij betrokken?

Jan-Willem is de directeur en heeft de dagelijkse leiding. Ik ben meer betrokken aan de zijlijn door mijn kennis en ervaring te delen. Ik heb de verschillende groeifases voor een bedrijf al meegemaakt en hierdoor kan ik goed en waardevol advies geven.

Persoonlijke anekdotes en/of quotes?

Er zijn een aantal quotes die ik vaker gebruik. Eén daarvan klinkt misschien wat flauw, maar vind ik wel een hele sterke.

‘Als je je doel niet goed bepaalt, heb je altijd last van obstakels!’

Meer weten?

Wil je graag meer weten over detacheren en de mogelijkheden? of wil je meer informatie over één van onze vacatures?

Laat het ons weten!