Digitals aan het woord: Moderne Viking Tibor de Boer combineert online marketing en coaching

Tibor de Boer (29) woont in het Friese Witmarsum. Als freelancer wisselt hij zijn werk als e-mail marketeer af met zijn coaching business Moderne Viking. Hoe combineert hij deze twee totaal verschillende dingen met elkaar en hoe vult hij zijn dagen in? Lees verder hoe Tibor ons meeneemt in zijn leven als freelancer.

Hoe ben je gestart als freelancer?

Mijn eerste stappen in marketing zette ik bij een steigerbouwbedrijf op de communicatieafdeling. Ik werkte hier alleen, en na een tijdje merkte ik dat ik een beetje stil begon te staan in mijn groei. Tijd voor verandering! Ik nam contact op met mijn oud stagebegeleider. Via hem kwam ik twee dagen per week bij mijn eerste freelance klus terecht. Ik bleef één dag per week bij het steigerbouwbedrijf werken en kreeg ook nog een klus van één dag per week bij Miedema Bouwmaterialen. Een mooi volle week om mee te starten als freelancer. Voor deze klanten heb ik een aantal jaar gewerkt, en in de tussentijd kwamen er ook nieuwe klanten bij. Ondertussen heb ik één vaste opdrachtgever via Yelgo. Mijn focus ligt op e-mail marketing maar ik bouw af en toe ook WordPress websites.

Naast mijn marketingwerk ben ik ook gestart als coach onder de naam Moderne Viking. Ik help mensen bij hun ochtendroutines, het vinden van rust en stabiliteit en het managen van stress. In het traject laat ik mensen onder andere kennis maken met digitaal minimaliseren, ademsessies en ijsbaden.

Inmiddels verdeel ik mijn tijd ongeveer 50/50 tussen mijn marketing klussen en mijn werk voor Moderne Viking.

Je gaf aan dat je een vaste opdrachtgever via Yelgo hebt. Hoe ben je met Yelgo in contact gekomen?

Dat is al best een tijd geleden. Jan Willem en Gwendy waren destijds net gestart met Yelgo, ik heb me toen een keer aangemeld en we hadden af en toe contact. In die tijd hebben ik twee projecten via Yelgo gedaan die inmiddels al afgerond zijn. Op dit moment werk ik dus nog voor één vaste opdrachtgever via Yelgo. De samenwerking voelt goed en het is een fijne partij om mee samen te werken.

Hoe richt je jouw werkdagen in?

Het leuke aan freelancer zijn is dat je natuurlijk veel vrijheid hebt in je dagindeling. Mijn opdrachten geven me de ruimte om remote te werken, en ik ben dan ook veel in het buitenland te vinden. Ik heb 5 weken vanuit Thailand gewerkt, en ga binnenkort 3 weken naar Algarve in Portugal.

“Ik kon soms veel efficiënter werken door het tijdsverschil tussen Nederland en Thailand.”

Het fijne aan werken vanuit Thailand was het tijdsverschil. Mijn dat begon, maar in Nederland was het nog nacht. Hierdoor kon ik ’s ochtends in alle rust en concentratie aan mijn taken werken, en de telefoontjes en besprekingen later op de dag plannen. Hierdoor werkte ik veel efficiënter. Soms werkte ik de hele week op deze manier, maar soms nam ik ook een paar extra dagen vrij om leuke dingen te doen en te genieten van de omgeving. Deze wisselende werkstructuur bevalt me heel goed!

In Portugal ga ik bij mijn verblijf ademsessies organiseren. In ruil hiervoor kan ik gratis verblijven. De rest van mijn tijd besteed ik dan aan mijn marketing opdrachtgevers. Een mooie manier om alle dingen waar ik graag mee bezig ben met elkaar te combineren!

Dat klinkt goed! Zijn er ook uitdagingen waar je tegen aan loopt als freelancer?

Soms is het vinden van leuke opdrachtgevers best een uitdaging. Je bent altijd op zoek naar de balans tussen genoeg omzet draaien, en het vinden van opdrachtgevers die bij je passen en waar je energie van krijgt.

Ook moet je altijd jezelf blijven motiveren om aan de slag te gaan. Dit is vooral lastig als je die leuke opdrachtgevers niet te pakken hebt.

Dat kan ik me goed voorstellen. Hoe ga je daarmee om?

Ik verdiep me heel veel in mijn eigen mindset. Hoe kan het dat ik een goede of een slechte dag heb? Dit houd ik zelfs bij in een journal, hierin track ik verschillende elementen om patronen te ontdekken in mijn eigen gedrag. Ook ben ik heel bewust bezig met telefoongebruik, meditatie en voeding.

“Ik verdiep me veel in mijn eigen mindset en probeer patronen te ontdekken in mijn eigen gedrag”

Dit zijn allemaal dingen die invloed hebben op hoe je je voelt en je motivatie voor die dag.  De journal zet ik ook in bij het traject van Moderne Viking. Zo krijgen mijn klanten daar ook meer inzicht in hun eigen mindset en motivatie.

Met Moderne Viking en je werk als freelance marketeer zit je agenda best vol zo te horen, hou je nog wel wat vrije tijd over?

Zeker! Op dit moment vul ik die vrije tijd onder andere door te trainen voor een Special Forces traject van 3 dagen. Ik wil heel graag ontdekken tot wat ik in staat ben en hoever ik over mijn eigen grenzen kan gaan om de eindstreep te halen. Deze 3-daagse training is in april, dus ik heb nog even tijd om me goed voor te bereiden!

Ben jij ook freelancer binnen IT, Development of Marketing en wil je in contact komen met nieuwe opdrachtgevers? Yelgo heeft volop freelance opdrachten beschikbaar! We gaan graag met je in gesprek om jouw wensen te bespreken. Neem contact op met één van onze consultants via 0512 – 24 60 00