Digital aan het woord: Jeroen Dam als veelzijdig online marketeer bij Nijhuis Bouw in Assen!

Er gaat niets boven Groningen, maar niet voor Jeroen! Voor zijn werk bij Nijhuis Bouw reist hij af naar Assen. Bijna een half jaar geleden ging hij via Yelgo aan de slag bij Nijhuis en vandaag vertelt ons over zijn werk bij dit innovatieve bouwbedrijf! We hebben het over de uitdagingen die hij tegen kwam en de leerzame momenten die dit heeft opgeleverd. Lees snel verder voor zijn verhaal.

Jeroen, vertel eens iets over jezelf!

Ik ben Jeroen, 29 jaar en woon in Groningen. In mijn vrije tijd ben ik graag op reis of ga ik squashen of padellen met vrienden. Sinds 5 maanden werk ik nu bij Nijhuis Bouw in Assen via Yelgo.

Wat is je achtergrond?

Voordat ik in november 2022 bij Nijhuis aan de slag ging werkte ik als SEO consultant. Ik hielp veel verschillende bedrijven, maar was zelden betrokken bij het uiteindelijke resultaat. Als je advies geeft is het uiteindelijk aan de klant of ze er wat mee gaan doen. In de in-house functie bij Nijhuis krijg ik de ruimte om mee te denken over de marketingstrategie en krijg ik de middelen om plannen uit te voeren.

Hoe ben je in contact gekomen met Nijhuis Bouw?

Yelgo benaderde mij via LinkedIn. Naar aanleiding van dit contact hebben we kennis gemaakt en een kop koffie gedronken. Toen ontstond het idee om een kijkje te nemen bij Nijhuis Bouw. Wat mij heel erg aansprak was dat het een brede functie was met veel verantwoordelijkheid en mogelijkheden. In de functie kon ik creativiteit, strategie en operationele taken met elkaar combineren. Na een aantal gesprekken kwamen wij er met elkaar uit, en zo kon ik al snel aan de slag!

Wat is Nijhuis Bouw voor bedrijf?

Nijhuis Bouw is een aannemersbedrijf met meerdere vestigingen in Nederland. Ik werk voor de vestiging in Assen. De andere vestigingen zijn in Rijssen, Apeldoorn, Enschede en Zwolle. Op de vestiging in Apeldoorn is ook een marketeer aanwezig, met wie ik regelmatig contact heb. Ik heb regelmatig contact met andere vestigingen om onze marketingactiviteiten centraal af te stemmen.

Hoe ziet jouw functie eruit?

Mijn functie is eigenlijk in ontwikkeling. Ik krijg een vraagstuk vanuit de directie of collega, en bekijk dan hoe wij dat vanuit verschillende marketing expertises kunnen oplossen. Soms duurt het hierdoor iets langer, omdat we nog geen vaste processen of samenwerkingen hebben voor alle zaken. Dit vind ik een mooie uitdaging!  Wat ik ook interessant vind is dat de werkzaamheden uiteenlopen. Zo gaat het de ene keer om een video edit, de andere keer moet er een brochure ontwikkeld worden of een campagne in Google Ads opgezet worden. Voor de zaken waar we zelf niet alle skills of know-how voor in huis hebben huren we specialisten in. We proberen voor zaken die vaker terugkomen een vast proces te ontwikkelen, zodat het een volgende keer sneller klaar is.

Om genoeg input te hebben voor de marketing uitingen ben ik veel in gesprek met collega’s om informatie op te halen over actuele projecten. Dit doe ik bijvoorbeeld door middel van interviews met andere mensen binnen het bedrijf, zoals projectontwikkelaars. Zij kunnen mij goed helpen om een richting te geven. Zij kennen de doelgroepen en Nijhuis goed. Van deze manier van samenwerken heb ik veel geleerd, en ik denk ook dat we op dit gebied iets moois aan het ontwikkelen zijn voor de toekomst.

Het leukste aan deze functie vind ik dat je jouw visie mag delen en na goed overleg een plan mag uitvoeren. Dit verhoogt de betrokkenheid om het gewenste resultaat te realiseren.

Hoe ervaar je het contact met Yelgo?

Goed! Toen ik een tijdje geleden mijn behoefte uitte om af en toe met iemand te kunnen sparren over marketingzaken, is hier direct werk van gemaakt, als onderdeel van het Yelgo Development Program. Omdat ik de enige marketeer ben voor Nijhuis op de locatie in Assen mis ik het soms om dingen met iemand te kunnen overleggen die genoeg vakkennis heeft. Vanuit deze behoefte heeft Yelgo mij aan een expert in het werkveld gekoppeld in de rol van coach. Ongeveer eens per maand spreek ik nu iemand met wie ik inhoudelijk kan bespreken hoe het gaat en waar ik tegenaan loop. Ik ben hier heel blij mee en denk ook dat het in het belang van alle partijen is. Dankzij deze gesprekken kan ik mij beter ontwikkelen, en kan ik voor Nijhuis beter mijn werk doen. 

Wil jij aan de slag op een uitdagende werkplek waar je jezelf continu kan blijven ontwikkelen? Laten we kennis maken om te bespreken hoe Yelgo jou kan ondersteunen bij je volgende carrièrestap!