Dennis Bouma

Yelgo benaderde Dennis Bouma (39, uit Nijeveen) precies op het juiste moment met de juiste opdrachtgever. Sinds mei 2023 werkt hij als IT support engineer bij Accell Group in Heerenveen. Wat maakt deze baan zo geschikt en wat doet hij precies? Dennis vertelt.

“Met een diploma netwerk-systeem beheer op zak, ben je nog geen professional. Ik heb het vak echt moeten leren na mijn mbo-opleiding. Dat deed ik eerst een aantal jaren bij Centric en daarna bij Scania, waar ik het lastig vond om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Ik was dus wel toe aan een nieuwe uitdaging, toen Yelgo me aanschreef op LinkedIn. Ze kwamen eigenlijk precies op het juiste moment.”

“Yelgo benaderde mij vanwege mijn ervaring. Ze hadden een aantal opdrachtgevers die op zoek waren naar iemand zoals ik. Van al deze opdrachtgevers kreeg ik bij Accell het beste gevoel. Na mijn tweede gesprek bij Accell – waarin ik akkoord ging met mijn detachering – ging ik met oranjekoek bij Yelgo langs om het te vieren en in mei ben ik met de baan begonnen.”

“Deze manier van doen zegt wel iets over mijn gevoel bij Yelgo. Ze zijn heel toegankelijk. Alles is heel laagdrempelig. Ze geven me het gevoel dat ik bij ze in goede handen ben. Daarom durfde ik het ook aan om de overstap naar Accell te maken. Ik dacht: als het niet bevalt, trek ik bij Yelgo aan de bel. Dat is natuurlijk niet de intentie, maar wel een voordeel van gedetacheerd zijn. Yelgo staat altijd voor me klaar. We hebben regelmatig overleg over hoe het gaat. En stuur ik Machteld – met wie ik het meeste contact heb – een bericht op haar vrije dag, dan reageert ze vaak alsnog direct. Ze zijn bij Yelgo heel relaxed, en dat was ook wat me bij Accell aantrok. Dat informele past bij mij. Het hoeft voor mij allemaal niet zo hard en zakelijk.”

“Bij Accell ben ik aanspreekpunt en bruggenbouwer tussen de productieafdeling en IT-afdelingen. Dit is een veelzijdige baan, met daarbij de nodige communicatie en knowhow, zowel met de systemen als de mensen die er mee werken.

Het vereist analytisch en probleemoplossend denken, inlevingsvermogen en soms creativiteit. Contact met de mensen, het participeren in projecten, zorgen dat alles in goede banen wordt geleid, met als resultaat een tevreden eindgebruiker, dat is waar ik mijn energie uit haal. Dit deed ik bij Scania ook en die ervaring heb ik meegenomen naar Accell.

Hier kan ik me er verder in specialiseren. Maar dan met meer balans tussen werk en privé. Ik zit eigenlijk wel heel goed op mijn plek.”

Kunnen we je helpen?