Hans Uffen

Hans Uffen is freelance advertising specialist en werkt via Yelgo bij Zacht Gras. Wat doet hij daar precies, wat was de grootste uitdaging bij zijn start als freelancer en wat zijn zijn overige bezigheden? Hans vertelt.

“Vlak voordat de corona pandemie uitbrak, ging ik aan de slag als freelancer. Ik werkte daarvoor als consultant voor verschillende bureaus en het leek me na zoveel jaar ervaring een mooi moment om voor mezelf te beginnen. De focus ligt nog steeds op advertising, maar afhankelijk van de vraag van mijn klanten kan ik ook op andere vlakken oplossingen bieden.”

“Wat natuurlijk als freelancer vooral spannend is, is of je genoeg klanten kunt verzamelen. Zo kwam ik in contact met Yelgo. We hebben in mijn eerste dagen als freelancer een oriënterend gesprek gevoerd terwijl mijn agenda ondertussen sneller dan verwacht volliep met andere opdrachten. Ik ging dus in eerste instantie niet via Yelgo aan de slag. Daar kwam verandering in toen ik na een fietsreis naar Roemenië opnieuw begon met freelancen. Toen ging het snel. Op maandag hadden we een gesprek en op woensdag kwam de perfecte opdracht voor mij bij Yelgo binnen. Dat was bij Zacht Gras. Zij zochten een senior advertiser en het klikte meteen.”

“Zacht Gras is een marketingbureau. Ze hebben specialisten in verschillende marketingdisciplines en ik verzorg er de advertising. Eerst één dag per week en inmiddels twee. Ik ben nu dus toch weer een soort in dienst van een bureau en eigenlijk vind ik dat juist het leuke aan deze opdracht. In een groot bedrijf waar meer professionals werken binnen de marketing blijf ik goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Bovendien zijn de meeste collega’s twintigers en dat houdt me fris en scherp.”

“Het mooie aan freelancen is dat je wat meer vrijheid hebt om je leven in te richten zoals jij dat wilt. Zo kwam ik ook op het idee om die fietsreis naar Roemenië te organiseren: een sportieve uitdaging voor het goede doel. Ik heb in die periode even geen freelance-opdrachten gedaan. Zoiets zou niet zomaar kunnen als ik in loondienst was. Met Yelgo als partner durf ik zo’n risico wel te nemen. Eigenlijk ervaar ik dus nog meer vrijheid dankzij Yelgo.”

Kunnen we je helpen?