Janita Steensma

Toen Yelgo haar vroeg of ze er voor open stond om bij TheFactor.e langs te gaan voor een gesprek, was Janita Steensma (26) op voorhand wat sceptisch. Was een baan bij deze ontwikkelaar van digitale toepassingen wel iets voor haar? Yelgo drong aan en nu wil ze er niet meer weg. Waarom? Janita vertelt.

“Omdat ik het belangrijk vind dat ik me in mijn werk kan ontwikkelen op het gebied van marketing maar ook daarbuiten, zocht ik een baan waar dit mogelijk is. Gosse Jorrit benaderde mij via LinkedIn en in een gesprek heb ik hem uitgelegd wat ik zocht. Een jong, dynamisch bedrijf dat meegaat met de tijd, waar ontwikkeling centraal staat en waar je ook de kans krijgt om dingen te leren die niet direct binnen je functie passen.”

“In eerste instantie stelde Yelgo me een baan voor bij een bouwbedrijf, maar dat leek me niet zo bij mij passen. Daarna kwam TheFactor.e voorbij. Ook nu had ik eerst mijn twijfels. Via de website en social media kreeg ik niet echt een duidelijk beeld van het bedrijf. Was het dan wel wat voor mij? Gosse Jorrit zei dat ik het misschien tóch een kans moest geven, omdat hij echt dacht dat het een goede match zou zijn. Ik ben eind vorig jaar op gesprek gegaan en het voelde meteen goed. In januari ben ik hier begonnen.”

“Dat TheFactor.e haar website en social media nog niet op orde had, is eigenlijk precies de reden waarom ik hier zit. Bijna al mijn collega’s werken voor klanten en ik ben brandmanager van TheFactor.e zelf. Ik doe de marketing maar er is ook ruimte om je verder te ontwikkelen en bijvoorbeeld een cursus InDesign te doen.”

“Er werken hier allemaal jonge professionals, er is geen 9 tot 5 mentaliteit, als je tijdens werktijd even een uurtje wilt sporten is dat prima en we doen ook buiten werktijd leuke dingen met elkaar. Ik hou van die flexibiliteit.”

“Omdat ik de enige ben met deze functie, zijn mijn werkzaamheden heel breed. Zo beheer ik onze social media, onderhoud ik de website, zet ik campagnes op én voer ik die uit. Vaak kan ik sparren met iemand, maar ik bedenk en regel ook veel zelf. Ik ben dus junior, maar krijg de ruimte van een professional. Daarom ben ik ook zo blij dat Gosse Jorrit destijds zei: ga toch maar op gesprek. En dat Yelgo hier een taart liet bezorgen op mijn eerste werkdag was natuurlijk ook een mooie binnenkomer. Ja, als ik ooit nog eens iets anders wil, klop ik zeker weer bij Yelgo aan. “

Kunnen we je helpen?