Joey Bakker

Joey Bakker (26, uit Kolham) werkt via Yelgo als email marketeer bij FritsJurgens. Hij vertelt over hoe Yelgo het spreekwoordelijke ‘don’t call us, we’ll call you’ wel heel letterlijk nam en hoe hij bij zijn werkgever de ruimte krijgt om zich steeds breder te ontwikkelen.

“Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de opleiding Commerciële Economie. Tijdens die studie was ik al zelfstandig ondernemer: ik ontwierp webshops voor dropshipping. Na mijn afstuderen koos ik voor een traineeship om meer praktijkervaring op te doen. Daar heb ik alle aspecten van de online marketing geleerd.”

“Yelgo benaderde mij via LinkedIn. Ik hoefde er zelf niets voor te doen, het kwam voor mij totaal uit de lucht vallen. Ze zagen mijn profiel en hadden een vacature die me op het lijf geschreven was. Na een gesprek via LinkedIn volgde een tweede gesprek bij FritsJurgens op kantoor en kon ik op projectbasis beginnen. Dat was vorig jaar november. De eerste maanden was ik vooral druk met het eigen maken van de structuren en systemen waarmee ze bij FritsJurgens werken. Die zijn voor een nieuwkomer best even wennen, maar ik kreeg goede trainingen. Yelgo checkte regelmatig bij me in om te vragen of alles goed ging.”

“Toen ik de werkzaamheden waarvoor ik was aangenomen eenmaal onder de knie had, ben ik er dingen bij gaan doen. Taken van collega’s die op vakantie gingen of ziek waren. De website en wat branding dingen… Zo ontwikkelde ik me steeds breder. En dat is belangrijk, want als ik mijn werk in de vingers heb, ga ik er sneller doorheen.”

“De overgebleven tijd kun je dan maar beter nuttig besteden. FritsJurgens geeft me die ruimte. Het is een zelfsturende organisatie waar we eigenlijk allemaal als zelfstandigen werken. Er staat niemand boven me. Men verwacht dat je initiatief toont en je verantwoordelijkheden neemt. Gelukkig was ik aan die manier van werken al gewend dankzij mijn zelfstandig ondernemerschap.”

Eind juli stopt mijn project bij FritsJurgens. Maar ik ben ervan overtuigd dat er dan weer een ander mooi nieuw project komt waar ik mij kan ontwikkelen. “In de toekomst wil ik me ook graag verder verdiepen in de achterkant van websites. Code, dat intrigeert me. Ook data-analyse spreekt me aan. Bij Yelgo zijn er mensen die me dit kunnen leren en er is opleidingsbudget. Ik weet dat zij een vrij intensieve samenwerking met de IT-opleider Startel hebben. Dus mogelijk maak ik daar nog eens gebruik van. Nu heb ik het niet nodig, maar het is mooi dat het er is en dat het kan.”

Kunnen we je helpen?