Marc Visser

Als je als IT professional op LinkedIn aangeeft dat je open staat voor werk, vind je binnen no time tientallen verzoeken van recruiters in je inbox. Marc Visser (33) tekende een vast contract bij Yelgo en kreeg daar geen spijt van: hij werkt sinds de zomer met veel plezier bij de Gasunie in Groningen. Marc vertelt.

“Normeren, balanceren en conformeren. Dat is wat ik bij de Gasunie doe. Het is heel technisch en daardoor lastig uit te leggen aan mensen buiten mijn vakgebied. We ontwikkelen op dit moment software voor de nieuwe en oude energievormen. Hierbij kun je denken aan warmtetransport, waterstof en in de toekomst gaat al het aardgas door onze software. Hoe gaaf is dat! Als ik het heel simpel maak, houd ik me bezig met de mismatches tussen netwerkpunten van leidingen. Er mag qua energiehoeveelheid van een transport tussen verschillende netwerkpunten wel verschil zitten, maar niet te veel. Dit proces noemen we ‘normeren’. Binnen dat kader houd ik me voornamelijk bezig als ontwikkelaar met de front end zaken.”

“Maar belangrijker dan wát ik precies doe, is dat ik het enorm naar mijn zin heb bij de Gasunie. Met dank aan Yelgo! Ik ben in 2010 afgestudeerd aan de Hbo opleiding Informatica en werkte daarna lang bij de politie als developer. Dat is ook een mooie organisatie, maar mijn afdeling verhuisde naar Utrecht en dat vond ik vanuit mijn woonplaats Steenwijk wat te ver.”

“Als je als IT’er op LinkedIn laat weten dat je werk zoekt, word je direct van alle kanten benaderd. Ik had binnen een halve dag al een stuk of tien berichten van arbeidsbemiddelaars. Yelgo was daar één van. Waarom ik voor hen koos? Ze zitten in het noorden. Gosse Jorrit kwam relaxed en toegankelijk over. Dat trok me. Ik houd van persoonlijk contact en korte lijnen.”

“Na een korte inzet via Yelgo bij het CJIB in Leeuwarden, kwam deze uitdaging bij de Gasunie voorbij. Er waren veel sollicitanten voor één plek en ik ben het geworden. De andere ontwikkelaars en ik vormen met de product owner, informatieanalist en scrum master een multidisciplinair en hecht team. We zijn nooit te beroerd om elkaar te helpen.”

“Yelgo heeft een mooie match weten te maken tussen de Gasunie en mij. Dat heeft Gosse Jorrit goed gedaan. Voorlopig zit ik hier goed. Het is high-level en dat heb ik ook nodig, anders ga ik me vervelen. In de toekomst zou ik me nog wel verder willen ontwikkelen. Met name op soft skills gebied. Via de samenwerking tussen Yelgo en IT-opleider Startel zijn hier mogelijkheden voor, dus dat is mooi. Voorlopig concentreer ik me op de dagelijkse gang van zaken bij de Gasunie, ik leer daar nog elke dag. Maar de lijnen met Yelgo zijn kort. Dus als ik ze nodig heb, weet ik ze te vinden.”

Kunnen we je helpen?