Tibor de Boer

Tibor de Boer (29, uit Witmarsum) wisselt zijn freelance werk als e-mail marketeer af met zijn coaching business ‘Moderne Viking’. Hoe combineert hij deze twee totaal verschillende functies met elkaar, hoe ziet een gemiddelde week er voor hem uit en hoe wil hij zich verder ontwikkelen? Tibor vertelt.

“Op de communicatieafdeling van een steigerbouwbedrijf zette ik mijn eerste stappen als online marketeer. Ik werkte er in mijn eentje en merkte dat ik er niet echt verder kwam qua ontwikkeling. Via een oud stagebegeleider kwam ik op het freelance-spoor terecht. Ik bleef één dag in de week bij het steigerbouwbedrijf, vond er een klus bij voor twee dagen per week, en daarna nog één voor één dag in de week… zo begon het balletje te rollen.”

“Ik heb via Yelgo meerdere opdrachten gedaan en nu werk ik via hen voor één vaste opdrachtgever. Daarnaast heb ik nog een aantal eigen klanten. Mijn focus ligt op e-mail marketing maar ik bouw ook WordPress websites. Dit doe ik ongeveer de helft van de week. De andere helft ben ik coach. Met ochtendroutines, ademsessies, ijsbaden en digitale minimalisering help ik mensen hun stress te managen om meer rust en stabiliteit te vinden. Juist de combinatie van verschillende dingen houdt het voor mij leuk. De samenwerking met Yelgo voelt na jaren nog steeds heel goed. Het is als freelancer echt een fijne partij om mee samen te werken.”

“Het mooie aan freelancen is dat je volop vrijheid hebt om je tijd zelf in te delen. Bovendien kan ik mijn opdrachten ook op afstand doen. Ik reis graag en ben veel in het buitenland te vinden. Ik heb bijvoorbeeld vijf weken vanuit Thailand gewerkt.”

“Maar het freelance-bestaan heeft natuurlijk ook een andere kant. Het vinden van leuke opdrachten is soms best een uitdaging. Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen genoeg omzet draaien en gemotiveerd blijven door opdrachten die bij me passen en me energie geven. Yelgo helpt mij hier bij. Bovendien ontnemen ze me wat zorgen rondom acquisitie. Want wanneer er onverhoopt eens wat minder werk is, kan Yelgo me goed helpen aan nieuwe klussen. Gelukkig is dat nu nog niet aan de orde. Maar toch… het is voor een freelancer een fijne vorm van zekerheid.”

Kunnen we je helpen?