Warner Halbesma

Warner Halbesma (24, uit Leeuwarden) is al jaren freelance SEO tekstschrijver. De dag nadat hij afscheid nam van een grote klant, werd hij door Yelgo benaderd met een opdracht voor een onderwijsinstelling. Kwam dát even goed uit! Warner vertelt.

“Al tijdens mijn opleiding Media & Entertainment Management startte ik als fulltime freelance tekstschrijver. Ik begon namelijk drie jaar geleden met een stage binnen mijn eigen bedrijf, waarna ik twee jaar geleden afstudeerde. Het werken als zelfstandige is me niet heilig. Ik zou onder bepaalde voorwaarden best weer ergens in vaste dienst willen. Maar het zelfstandige bestaan bevalt wel goed, dus ik ben niet actief op zoek naar iets anders. Zo zit ik ook niet in elkaar. Ik laat dingen liever op me afkomen. Dat past meer bij mij.”

“Ik had afscheid genomen van een grote klant, toen Yelgo mij de dag erna benaderde met een opdracht voor Firda – de mbo-school die ontstaan is uit een fusie tussen het Friesland College en Friese Poort. Want het grote nadeel van freelancen blijft natuurlijk dat opdrachtgevers zomaar kunnen besluiten dat ze zonder jou verder gaan. Ik was daarom blij verrast toen Machteld van Yelgo me dat berichtje stuurde via LinkedIn.”

“De opdracht die ze me aanbood, was het schrijven van teksten voor de nieuwe website van Firda. De onderwijsinstelling had met spoed meerdere tekstschrijvers nodig en hoewel ik liever langdurig voor een vaste opdrachtgever werk in plaats van op projectbasis, heb ik niet getwijfeld. De opdracht kwam op het perfecte moment en sprak me aan. Mijn zusje heeft aan één van deze scholen gestudeerd, mijn vriendin studeert er nog steeds en ik mocht schrijven over de opleidingen binnen het domein media & creativiteit. Super leuk!”

“Firda heeft mij en de andere tekstschrijvers heel uitgebreid begeleid. We kregen een presentatie, zijn in groepjes verdeeld en hadden een marketeer als vast aanspreekpunt. Aan haar feedback heb ik heel veel gehad. Ook Yelgo nam regelmatig contact op om te horen of alles goed ging. Prima communicatie. Nu de opdracht voor Firda is afgerond, draagt Yelgo regelmatig andere banen en projecten aan. Hier zit regelmatig iets interessants tussen, vooral branding campagnes en online marketing spreken me aan. Maar ik wacht nog op de ideale klus.”

“Waar ik het freelancen voor zou opgeven? Een baan waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en met collega’s van A tot Z aan een project werk. Als ik in plaats van een schakeltje in het geheel, mee kan doen aan het hele proces van een marketingproject, zou ik dat heel tof vinden. Maar zoals ik al zei: ik leef bij de dag. De samenwerking met Yelgo is super. Daar rolt vast ooit weer iets moois uit.”

Kunnen we je helpen?