Mirte Tersteeg

Ontdekken waar je passie ligt in je carrière kan een uitdaging zijn, maar soms komt er een kans langs die alles verandert! Dit was het geval voor Mirte, een gedreven communicatiespecialist die een mooie reis maakte van allround marketing naar recruitmentmarketing, arbeidsmarkcommunicatie en employer branding. Lees hier Mirte haar verhaal:

“Voordat ik mijn passie voor mijn werk deel en waarom ik er zoveel plezier aan beleef, wil ik graag een korte terugblik geven op mijn achtergrond. Aan de Hanzehogeschool in Groningen heb ik communicatie gestudeerd. Door een bijbaantje kwam ik in aanraking met het vak van allround marketing, dat ik ruim vier jaar met veel enthousiasme heb uitgeoefend. Na deze periode voelde ik de behoefte aan iets nieuws. Ik werd benaderd door Yelgo en ik had gelijk een klik. Samen met Yelgo heb ik mijn vaardigheden geanalyseerd en gekeken waar deze het beste tot hun recht zouden komen. De consultants binnen Yelgo zijn toegankelijk en er wordt echt gekeken naar hoe jij zelf bent als persoon. Via Yelgo kwam ik voor het eerst in aanraking met recruitmentmarketing, arbeidsmarkcommunicatie en employer branding bij een aannemer. Dit bleek een schot in de roos te zijn, en ik kan eerlijk zeggen dat ik verliefd werd op dit vakgebied.”

“Het fijne aan de werkzaamheden binnen deze branche is dat ik nu geen diensten meer aanbied, maar mensen help aan een nieuwe baan. Je zoekt naar een perfecte match voor een functie. Erg belangrijk want we brengen veel tijd door op ons werk. Hoe cool als je die perfecte match dan kunt realiseren?! Nog leuker om dit te mogen doen voor een werkgever waar je zelf enthousiast over bent. Dit heb ik via Yelgo gevonden bij mijn huidige werkgever, een internationaal bedrijf. Samen met mijn team hebben we vraagstukken aangepakt zoals: hoe positioneren we onszelf als aantrekkelijke werkgever en hoe vinden we de beste mensen? Deze uitdagingen hebben we succesvol aangepakt en stevig op de kaart gezet.”

“Bij mijn huidige werkgever voel ik me echt op mijn plek. Het werk is dynamisch en biedt ruimte voor al mijn vaardigheden, inclusief mijn rol in interne communicatie. Het bedrijf hanteert een holocratische besturingsvorm, waardoor ik veel vrijheid ervaar in de uitvoering van mijn werk. De strategische groeiambitie van mijn werkgever heeft ons team uitgedaagd om snel met oplossingen te komen en een werkwijze te ontwikkelen die past bij het karakter van het bedrijf. Dit is niet alleen enorm uitdagend maar ook ontzettend leuk.”

 “Eén van de hoogtepunten binnen mijn huidige functie is de mogelijkheid om van mijn collega’s te leren. We vormen een team van specialisten, elk bekwaam in zijn of haar vakgebied. Samen brengen we diverse projecten tot een succesvol einde. Voor mij is het belangrijk dat dit alles gebeurt met veel plezier. We gaan informeel met elkaar om, en ik kan met trots zeggen dat ik een sterke band heb met al mijn collega’s. Dit maakt dat ik elke dag vol energie aan mijn werkdag begin.”

“Deze geweldige werkplek en het nieuwe vakgebied heb ik mede te danken aan Yelgo. Ik kan altijd met Yelgo sparren over mijn loopbaan, scholing of gewoon even een praatje maken.”

Kunnen we je helpen?