Helpende hand bij digitalisering

Wij helpen organisaties bij digitalisering’, zegt Jan-Willem de Vries, directeur van Yelgo, ‘in de vorm van professionals die thuis zijn in de digitale wereld. Gedreven mensen die bijspringen bij kort- of langdurige projecten op het gebied van softwareontwikkeling, e-commerce, online- en contentmarketing. Dat is niet alles wat we doen, we doen meer.

Foto: Martin Bouwman

De vraag achter de vraag

‘Als je het plat slaat, dan zijn we een detacheringsbedrijf en adviesbureau in één. We voorzien bedrijven in een behoefte aan direct inzetbare digitale professionals. Mensen die passen binnen het bedrijf en geëquipeerd zijn om de klus te klaren. Dat is het antwoord op de vraag: heb je voor ons iemand die onze online marketeer kan vervangen of iemand die onze software kan optimaliseren? Regelmatig gaat achter die vraag een andere vraag schuil die ons steeds vaker wordt voorgelegd: kun je ons op weg helpen en begeleiden bij het nemen van de juiste beslissingen als het gaat om digitale verandering? Dat is ontstaan omdat men ons inmiddels ziet als expert op het gebied van digitalisering ten behoeve van klantencontact, online marketing, e-commerce en software development.’

Over digitale drempels heen

Yelgo zet deze expertise in om bedrijven over digitale drempels heen te helpen. ‘Hoe zet je de juiste tool op de juiste plaats in? Om dat te weten, moet je een bedrijf kennen. Daar gaan gesprekken aan vooraf en een gedegen analyse. Je kijkt naar nieuwe mogelijkheden; welke deuren naar de toekomst kunnen we openzetten? Onze pay-off is niet voor niets: tomorrow people. We gaan verder dan alleen detachering van onze professionals. Samen brengen we de situatie en doelen in kaart en stippelen we de weg ‘naar morgen’ uit.’

Van ongemak naar beweging

Volgens Jan-Willem is er enorm veel potentie, maar tegelijkertijd zijn veel ondernemers op verschillende borden aan het spelen. Ze houden van hun werk, hebben passie voor hun vak en moeten tegelijkertijd zorg dragen voor allerlei zaken waaronder de digitale processen van het bedrijf. ‘Geen probleem, zolang het ‘gaat’, maar we zien ook dat een inefficiënte digitale verandering, of het uitblijven van verandering, kan leiden tot ‘buikpijn’. Klantgegevens, bijvoorbeeld, die niet adequaat worden opgeslagen zodat er teveel handelingen moeten plaatsvinden om een nieuwsbrief te versturen. Ook een website of webshop die niet goed is afgestemd op de wensen van de gebruiker, is hier een voorbeeld van. De buikpijn ontstaat dan bij je klant en dat is het laatste wat je wilt. Met een goede digitale huishouding voelen klanten zich thuis bij jouw bedrijf.’

Weet waarom je het doet

‘We raken steeds vaker in gesprek met ondernemers en organisaties over hun ambitie en de impact van digitalisering. Je hebt de digitale hulpmiddelen die enerzijds het bestaande werk vereenvoudigen en versnellen. Anderzijds kun je nieuwe middelen inzetten zoals dashboards om data in te zien of om 24/7 service te verlenen, bijvoorbeeld. En, je hebt de mens die uiteindelijk de digitale weg moet inslaan en er gebruik van moet maken. Die drie zaken, ambitie, digitale middelen en de mens, moeten een eenheid vormen. Daarom is het belangrijk om bij het bedenken en uitrollen van nieuwe mogelijkheden de gebruiker, zowel medewerkers als klanten, een belangrijke rol te geven’, zegt Jan-Willem. ‘Zij weten vaak het best wat de knelpunten zijn of wat ze missen. Je kunt het alleen samen oplossen. Wie het waarom van de verandering kent, heeft geen moeite met de digitale oplossing.’

De digitale overheid

Jan-Willem ervaart het dagelijks in zijn werk: organisaties die verder willen ontwikkelen, maken stappen met digitale tools waarbij met name het MKB fors investeert op het verbeteren van klanttevredenheid. ‘Ik zie nog een ontwikkeling. De overheid stelt meer en meer eisen; meer zaken die bijgehouden moeten worden. Slimme digitalisering helpt ook dit nauwkeurig, veilig en efficiënt te doen.’

Yelgo, begonnen als detacheringsbedrijf is inmiddels de partner, misschien wel coach, van veel bedrijven en organisaties op het gebied van digitale vraagstukken. ‘Regelmatig helpen we met capaciteit. Vaak ook met advies. Dan gaan we samen een traject in. Wij zetten onze kennis in voor de doelen van de opdrachtgever.’

Artikel: NoordZ