Yelgo en Startel lid van Samenwerking Noord

Vanaf vandaag zijn we samen met onze partner Startel – IT opleidingen lid van Samenwerking Noord! Programmamanager Bas Baalmans kwam langs in Drachten om het lidmaatschap feestelijk te formaliseren. Door ons aan te sluiten bij Samenwerking Noord hopen we een waardevolle bijdrage te leveren aan kennisdeling en innovatie binnen de IT-sector in het noorden.

 

Artikel op Website Samenwerking Noord

Het netwerk van Samenwerking Noord wordt uitgebreid met twee organisaties uit Drachten. Yelgo, gespecialiseerd in arbeidsbemiddeling binnen het digitale domein en Startel, aanbieder van IT-opleidingen, zijn nu officieel lid van de sector Onderwijs & Onderzoek. Het lidmaatschap werd geformaliseerd tijdens een bezoek van programmamanager Bas Baalmans.

Yelgo is sinds 2017 actief als arbeidsbemiddelaar binnen het digitale domein, met een focus op de drie noordelijke provincies. Yelgo is ingericht als werkgever om digitale professionals te ondersteunen om hun potentie maximaal in te zetten en hen te matchen met opdrachtgevers waar zij deze volledig kunnen benutten. Startel is al meer dan 25 jaar IT-opleider in het Noorden. Sinds de oprichting in 1996 heeft het bedrijf zich gepositioneerd als een veelzijdige aanbieder van verschillende trainingen op het gebied van IT, project- en procesmanagement en persoonlijke ontwikkeling. Net als bij Yelgo staat bij Startel de persoonlijke benadering centraal. Vorig jaar zijn beide partijen een strategische samenwerking aangegaan, waardoor gedetacheerde medewerkers van Yelgo kosteloos en onbeperkt toegang hebben tot het trainingsaanbod van Startel. Met een gezamenlijke focus op Noord-Nederland stimuleren Yelgo en Startel de groei van IT-expertise en innovatie in de drie noordelijke provincies, wat ten goede komt aan de regionale IT-sector.

Belang van samenwerking
Het lidmaatschap van Yelgo en Startel bij Samenwerking Noord is gericht op het behoud en de ontwikkeling van IT-professionals in Noord-Nederland. Beide organisaties streven ernaar een brug te slaan tussen de praktijk en het IT-onderwijs. Pieter Fokkema van Startel onderstreept het belang van IT-kennis in de regio. “Gezien de snelle ontwikkelingen binnen de IT-sector, zoals op het gebied van AI en cybersecurity, is het cruciaal dat bedrijven IT-talent en -expertise in het noorden behouden. We zijn van plan om bij de evenementen en sessies van Samenwerking Noord met andere leden en partners in gesprek te gaan om hun unieke informatiebehoeften vast te stellen. Dit maakt het ons mogelijk onze IT-kennis efficiënter te delen en bedrijven te assisteren in hun ambitie om IT-competenties te vergroten.” Gosse Jorrit Kooistra van Yelgo benadrukt het potentieel voor kennisuitwisseling binnen het netwerk: “We voorzien grote waarde in het delen van onze expertise door middel van seminars en workshops.”

Yelgo en Startel kijken uit naar een mooie samenwerking met de andere leden waarbij samenwerking én uitwisseling van kennis en ervaringen binnen de IT in het noorden centraal zal staan.

Foto: V.l.n.r. Gosse Jorrit Kooistra (Yelgo), Jelmer Spijksma (Startel & Yelgo), Bas Baalmans (Samenwerking Noord) en Pieter Fokkema (Startel)

Yelgo updates
Bekijk alle updates
Kunnen we je helpen?