Een klankbord voor Yelgo Digitals

Als je als digitale professional gedetacheerd bent via Yelgo, betekent dit natuurlijk niet dat je alles alleen aankunt. Vooral als junior, of wanneer je de enige bent in een bepaalde functie, is het waardevol om een klankbord te hebben. Die gesprekken stellen je in staat om je verder te ontwikkelen. Coach Tjimka Bakker biedt zo’n klankbord en is even enthousiast over deze ontwikkeltrajecten als de Yelgo collega’s die zij begeleidt.

Ondersteunen en meedenken

“Het kan behoorlijk uitdagend zijn voor een junior marketeer, consultant of communicatiespecialist wanneer er niemand beschikbaar is om mee te sparren. Dit geldt zeker als de werkgever geen goed functionerende marketing- of communicatieafdeling heeft en nieuwe collega’s ook niet gewend zijn aan dergelijke ondersteuning. Ondanks het bezitten van alle benodigde vaardigheden, kan men tóch vastlopen door de overlading van verantwoordelijkheden of door niet weten waar te beginnen. Wanneer iemand in zo’n situatie zit en behoefte heeft aan opbouwende gesprekken, kan ik helpen om de persoon weer op het juiste spoor te zetten en meer vertrouwen te krijgen in zijn/haar rol.”

 


“Na elf jaar op de marketing- e-commerce afdeling van KLM, enkele jaren als marketing- en after sales manager in de superjachtindustrie en tien jaar als zelfstandig ondernemer beschik ik over uitgebreide ervaring op diverse (digitale) marketing- en communicatiegebieden. Als Senior Accountmanager en projectleider heb ik expertise in marketing en AI-projecten en kan op interim-basis ondersteunen en meedenken over diverse vraagstukken.
Of het nu gaat om het inzetten van social media, SEO-schrijven, marketingcampagnes, websiteontwikkeling, omgang met collega’s, leidinggevenden of directie, of de intergratie van artificial intelligence; ik heb kennis op deze gebieden en indien nodig zorg ik ervoor. Mijn doel is zowel het helpen van degenen die ik coach, als het voldoen aan mijn eigen interesse in deze onderwerpen. Digitale ontwikkelingen gaan razendsnel en als ondernemer is het belangrijk om bij te blijven.”

Brede expertise
“Ik heb momenteel een Yelgo-kandidaat die ik om de week online begeleid. Tijdens deze sessies bespreken we zijn werkzaamheden, eventuele uitdagingen waar hij tegenaan loopt en waar ik hem kan ondersteunen. Geen enkele marketing- of communicatiefunctie is hetzelfde. De ene persoon is vooral bezig met het creëren van content, terwijl een ander zich richt op websiteontwikkeling en een derde persoon SEO-analyses maakt. Wat mij onderscheidt, is mijn brede expertise als generalist. Ik kan niet alleen beoordelen of een tekst goed is en welke communicatiekanalen het beste kunnen worden ingezet, maar ook hoe iemand effectiever in zijn of haar rol kan functioneren en hoe je draagvlak en betrokkenheid creëert onder collega’s.”

Focusdoelstellingen
“Concrete onderwerpen waarbij ik heb kunnen helpen, zijn hoe je omgaat met collega’s die tal van taken op je bureau leggen, in de verwachting dat jij deze direct oppakt. Ik heb ook kunnen adviseren over het stellen van focusdoelstellingen en hoe deze doelstellingen kunnen aansluiten bij de visie van het bedrijf, bijvoorbeeld door middel van campagnes. Verder heb ik ondersteund bij het creëren van duidelijkheid voor zowel jezelf als je omgeving. Maar er kwamen ook praktische zaken voorbij, zoals advies geven voor de juiste software tools. Wat voor mij vanzelfsprekend is, blijkt vaak nieuw en zeer nuttig te zijn voor de mensen die ik begeleid. Of het nu gaat om vaktechnische aspecten, procesmatige onderwerpen of persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken.”

Grote stappen
“Naast mijn werk als zelfstandig ondernemer heb ik geen tijd om meerdere mensen tegelijk te coachen. Daarom begeleid ik momenteel één kandidaat per jaar, en dat wil ik graag blijven doen. Ik geniet er enorm van om mensen te zien groeien. Ze zetten echt grote stappen, omdat ze al over de juiste vaardigheden beschikken. Ik geef ze alleen een zetje in de rug om die vaardigheden efficiënter en constructiever in te zetten. Zij zijn er blij mee, ik word er blij van en ook Yelgo erkent de toegevoegde waarde hiervan.”

Tjimka, AI marketing expert & interim Sr. Account- en projectmanager – aimarketingexperts.nl

Yelgo updates
Bekijk alle updates
Kunnen we je helpen?