Code050

Als je een bedrijf opstart, kan het aanvankelijk lastig zijn om geschikt personeel te werven en te behouden. Dit was ook een uitdaging voor Serge Laros, directeur en medeoprichter van Code050 in Groningen. Waar haal je de juiste mensen vandaan? Serge vertelt…

“Code050 is door ons opgericht met een passie voor maatwerk IT-oplossingen en bedienen een breed scala aan klanten uit verschillende branches. Al onze klanten en projecten zijn uniek. Wij bieden geen standaardpakket aan in onze werkzaamheden. Het is altijd maatwerk. Een voorbeeld is de opdracht die we hebben uitgevoerd voor het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). We hebben de aansturing van een medisch apparaat ontwikkeld met behulp van de programmeertaal MATLAB. Dit apparaat detecteert kankercellen door middel van een fluorescerende vloeistof die wordt ingespoten. Een interessant en technisch uitdagend project waarbij we ook nog maatschappelijke impact maken. Hoe mooi is dat?”

“De samenwerking met Yelgo begon toen we op zoek waren naar hooggekwalificeerde IT-professionals. Via mijn compagnon kwamen we in contact met Gosse Jorrit van Yelgo. Het begon met een informeel praatje op een evenement, maar al snel kwam hij bij ons op kantoor langs om de personele behoefte te inventariseren. Vanaf het eerste moment klikte het erg goed.

In die tijd hadden wij grote personele behoefte en het was lastig om de juiste professionals te vinden. Als wij een openstaande rol hadden, belden wij Gosse Jorrit gewoon op om te vragen naar beschikbaarheid van developers bij Yelgo. Bij sommige functies en opdrachtgevers binnen de IT-sector is het lastig om te bepalen of iemand junior, medior of senior is. Ook daarvoor bellen we Yelgo op voor advies. Zo werken we aan een partnership voor de lange termijn.”

 

“Yelgo heeft als partner meerdere keren succesvolle bemiddelingen gerealiseerd voor diverse maatwerk projecten in de vorm van freelance developers en een projectmanager. Een voorbeeld hiervan is een ervaren software developer die voor ons aan een muziek distributiesysteem heeft gewerkt.

Dankzij Yelgo hebben we snel en efficiënt de juiste mensen kunnen vinden om deze en andere complexe projecten tot een succes te maken. Vanaf het eerste moment was al wel duidelijk dat Yelgo meer biedt dan de standaard recruitmentdiensten. Wat Yelgo onderscheidt, is hun persoonlijke aanpak en diepgaande kennis van de lokale markt. Gosse Jorrit komt regelmatig langs in Groningen om de voortgang te bespreken en te overleggen over hoe ze ons buiten het personele gedeelte kunnen ondersteunen. Dat heb ik andere detacheringsbureaus niet zien doen.”

 

 

Yelgo updates
Bekijk alle updates
Hoe kunnen we je helpen?