Een Yelgo digital in beeld: Niels

Niels Yelgo DigitalHoe is het om een echte Yelgo digital te zijn?

Regelmatig lichten wij een echte Yelgo digital voor je uit. Op deze manier krijg je een goed beeld van hoe het is om via Yelgo aan de slag te gaan. Dit keer is het Niels. Hij werkt via Yelgo bij een grote internationale speler op het gebied van verf en coatings. Wij vroegen aan hem wat hij precies doet en wat hij van werken via Yelgo vindt.

Wat is je rol/werkzaamheden?

Ik ben lead user experience design bij een internationale speler op het gebied van verf en coatings. Ik zet samen met het team de werkwijze op. Daarnaast begeleid ik mensen in de organisatie naar een samen opgesteld doel ten behoeve van hun digital ambities via design.

 Wat was de situatie voordat Yelgo/jij in beeld kwam?

Bedrijven zijn anno 2018 nog steeds vaak productgericht wat betreft applicatie ontwikkeling. Dit is logisch omdat ze hier dag in, dag uit, mee bezig zijn.

De rol van een ux lead is mensen in laten zien dat ze moeten denken vanuit gebruikers, dat user experience een team-sport is. Ik zet daarbij ook de richting uit voor het overkoepelend concept.
Wat geeft waarde aan de gebruiker? Hoe ondersteunen wij gebruikers het behalen van zijn of haar doel? Zijn hierbij belangrijke vragen. Design voor ‘meaning & value’ noem ik dit.

 Kan jij kort omschrijven hoe je bij Yelgo terecht gekomen bent en hoe je dat hebt ervaren?

Ik liep toevallig tegen een inspirerende tekst aan op LinkedIn en kwam daarna snel in contact met Gwendy Richard. Vragen en onduidelijkheden werden snel en vakkundig beantwoord, daarna was alles snel geregeld.

 Kun je beschrijven wat je mooi vindt aan (de dienstverlening van) Yelgo?

Ik kijk graag naar de mensen achter een organisatie. Ik ervaar Yelgo als eerlijk, recht door zee en professioneel van aanpak. Altijd doen wat ze zeggen valt me hierbij het meest op. Een verademing.

Niels
Lead UX/UI & Concept