Nynke Hoekstra, Online Marketeer bij Regts

Een groothandel in ijzerwaren, gereedschappen en bouwmaterialen met maar liefst 15.000 producten. Een webshop met ontzettend veel mogelijkheden en uitdagingen, waar je hart als Online Marketeer sneller van gaat kloppen. Zo ook die van Nynke Hoekstra, die sinds augustus 2018 via Yelgo werkzaam is bij Regts als Online Marketeer. Het e-commerce team van Regts is dagelijks bezig met het optimaliseren en automatiseren van de processen van het bedrijf.

Nynke_Online_Marketeer

Dat een webshop veel uitdaging biedt als online marketeer weet Nynke als geen ander. “Voor elk product heb je natuurlijk een productpagina nodig. Een kloppende afbeelding, productspecificaties, productomschrijving etc. Met het ruime assortiment van Regts, is dat zeker een uitdaging. Hier zijn wij met het team elke dag mee bezig. Het leuke is dat wij hier eigenlijk nooit mee klaar zijn. Als alles online staat kun je het blijven optimaliseren en ons assortiment verandert ook nog wel eens.”

Marketing Automation

“In totaal zitten wij met zijn vieren op de marketingafdeling en ben ik verantwoordelijk voor de e-mail marketing. Hiervoor zijn wij druk bezig met het automatiseren van ons e-mailsysteem. Alle processen moeten worden uitgedacht en aan de hand daarvan kunnen we bepalen hoe we klanten kunnen triggeren via de mail, om zo een aankoop te doen in de webshop. Bijvoorbeeld als er iemand regelmatig inlogt op zijn zakelijke account, verschillende aankopen in zijn winkelmandje stopt, maar nooit echt iets aanschaft. Hoe kunnen wij er dan voor zorgen dat dit wel gebeurt? En zo lopen wij allerlei verschillende cases bij langs.”

Ontwikkelen in Google Analytics

“Naast e-mail marketing ben ik zeer geïnteresseerd in Google Analytics, maar dit gebruik ik al jaren op basisniveau. Ik wou hier graag meer kennis van op doen en hier krijg ik nu de ruimte voor in mijn persoonlijke Development Program van Yelgo. Samen met mijn coach, Stefan Koning, hebben wij een aantal doelen opgesteld. Op die manier geven wij invulling aan de sessies. Stefan heeft jarenlange ervaring met Google Analytics dus van hem kan ik heel veel leren. Aangezien hij in Amsterdam woont hebben wij vooral contact via Google Hangouts, de app of mail. Superhandig, want zo kan ik mijn tijd optimaal benutten.”

Perfect match

“Ik ben met Yelgo in contact gekomen toen ze nog in de opstartfase zaten. Desondanks wisten ze meteen al goed waar ze over spraken en maakten een goede indruk op mij. Het contact was vanaf het eerste moment heel prettig en is nog steeds goed. Het team van Yelgo staat altijd voor mij klaar wanneer dit nodig is en het contact is heel laagdrempelig. Daar houd ik van. Net als van uitdagende projecten en dat ik mij graag ontwikkel. Het Development Program is daarom voor mij echt van toegevoegde waarde. Daarnaast heeft Yelgo een supergoede match gemaakt tussen mij en Regts, waar ik het erg naar mijn zin heb.”