5 interessante boeken of platforms voor Online Marketeers

De wereld van Online Marketing verandert in een oogwenk. Om als Online Marketeer op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen is het belangrijk om on top of things te zitten. Wat is er nieuw? En hoe zorg je ervoor dat die nieuwe dingen goed toegepast kunnen worden binnen je werk als Online Marketeer.

Tekst gaat onder de afbeelding verder.

Boeken voor online marketeers

Wij vroegen een aantal Online Marketeers welke boeken niet kunnen ontbreken in ons top 10 lijstje. De antwoorden verschilden behoorlijk, maar één ding kwam een aantal keren duidelijk naar voren.

Een boek is eigenlijk al bijna oud nieuws op het moment dat hij verschenen is. De Online Marketing verandert waar je bij staat, daarom gaven een aantal Online Marketeers aan dat ze voornamelijk de laatste trends volgen via online platforms. Daarnaast werd gezegd dat kennis goed is, maar dat het in praktijk brengen van die kennis vaak écht zorgt voor de leermomenten.

#1. Cialdini – Invloed

Binnen de (online)marketing is Cialdini niet meer weg te denken. Dit boek is een echte klassieker en moet als Online Marketeer zeker in je boekenkast staan. Cialdini – Invloed is redelijk wetenschappelijk, maar er is een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. De voorbeelden uit het boek ondersteunen de theorieën op een duidelijke manier. Je kunt het eigenlijk direct toepassen binnen je vakgebied.

#2. Cialdini – Pre-suasion

Wanneer je éénmaal in Cialdini zit, wil je waarschijnlijk meer. Cialdini – Pre-suasion is een goede opvolger van de klassieker van Cialdini. Het boek Pre-suasion geeft waardevolle aanvullingen van inzichten, over hoe je voorafgaand een beïnvloedingsmoment je kans op succes vergroot.

#3. Doelgerichte SEO

Het boek Doelgerichte SEO is echt perfect wanneer je net in de wereld van Online Marketing komt kijken. Alle basisbegrippen worden genoemd en het boek staat vol met handige tips & tricks.
Bevind jij je niet meer op het niveau van een junior, dan kun je dit boek meteen overslaan. Als het goed is zit al deze info al in je brein!

#4. Social media examiner

Wanneer je meer wilt weten over social media en de mogelijkheden daarvan, dan mag je het platform Social media examiner niet missen. Het is een Engelstalig platform, waarbij op verschillende niveaus artikelen verschijnen. Ze gebruiken een duidelijke stap-voor-stap stijl en er komen ook veel real-life voorbeelden voorbij ter verduidelijking. Daarnaast is er een wekelijkse podcast. Zo word je, in de auto richting je marketing meeting, nog even bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen op social media gebied.

#5. Dutch Cowboys

Dit is wellicht het meest bekendste platform als het gaat om online marketing in de breedste zin van het woord. Dutch Cowboys zo’n website die je dagelijks een aantal keer opent, zoals je dat bij een nieuws App ook doet. De artikelen worden aangeboden in magazine stijl, waardoor je overzichtelijk en snel door de verschillende onderwerpen heen scrolt. Je vindt er veel informatie en het wordt gebracht op een makkelijke en luchtige manier. Hierdoor lees je gemakkelijk door de verschillende artikelen en white-papers.

Meer suggesties?

Aanvullingen en suggesties zijn altijd welkom! Het blog is bedoeld om continu te updaten en aan te vullen. Zijn er boeken of platforms waarvan jij denk dat ze niet mogen ontbreken op dit lijstje? Wij horen het graag.

Laat het ons weten!

Yelgo updates
Bekijk alle updates
Kunnen we je helpen?