De gezichten achter Yelgo:

Afstudeerder Matthijs Dekens

Maak kennis met Matthijs! Hij is een ambitieuze student Ondernemerschap & Retail Management en studeert in 2023 af bij Yelgo. In dit interview duiken we in zijn studie-ervaring, zijn afstudeeronderzoek bij Yelgo en zijn toekomstplannen. Ontdek hoe hij zich inzet om Yelgo te helpen een nog betere werkgever te worden voor gedetacheerde digitale professionals.

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Mijn naam is Matthijs en ik studeer Ondernemerschap & Retail Management aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Ik zit in mijn vierde jaar en dit jaar mag ik afstuderen. Mijn afstudeeronderzoek doe ik bij Yelgo. Heel fijn dat het hier kan, want ik woon in Drachten. Yelgo is voor mij dus lekker dichtbij! Naast mijn afstuderen werk ik ’s avonds en in het weekend nog op de klantenservice van Sligro.

Voordat ik met deze studie begon wist ik wel dat ik de bedrijfskundige kant op wilde. Eigenlijk kun je dan kiezen tussen bedrijfskunde, commerciële economie of ondernemerschap en retail management. Omdat het ondernemerschap mij wel interesseert koos ik voor het laatste.

Mijn studie was best een beetje gek, want het grootste deel van de tijd heb ik geen fysieke lessen gehad vanwege de Corona regelgeving. Toen alles grotendeels terug naar normaal ging was het voor mij al tijd voor mijn meeloopstage. Dit deed ik bij een autodealer. Uiteindelijk heb ik bijna 2 jaar geen fysieke lessen in Groningen gehad.

Je doet je afstudeeronderzoek bij Yelgo. Wat onderzoek je precies?

Mijn onderzoek gaat over aantrekkelijk werkgeverschap voor digitale professionals. Yelgo wil graag een goede werkgever zijn voor digitale professionals die via werkzaam zijn op uitdagende projecten bij diverse opdrachtgevers. Omdat deze mensen allemaal verspreid zitten bij verschillende opdrachtgevers en locaties is dit soms best lastig. Want wat zijn de behoeftes van deze professionals op het gebied van werkgeverschap? En hoe zorg je dat mensen zich verbonden voelen met Yelgo? In mijn onderzoek duik ik hierin.

Door digitale professionals aan Yelgo te binden wordt er meer continuïteit gecreëerd binnen de organisatie en kan er een lange termijn relatie worden opgebouwd. Ook kent Yelgo de gedetacheerde collega’s steeds beter, waardoor er iedere keer een goed passende opdracht kan worden gevonden voor een kandidaat. Zij hebben de zekerheid van een dienstverband bij Yelgo en kiezen vanuit het netwerk van Yelgo een passende uitdaging!

Vier dagen per week werk ik bij Yelgo op kantoor aan dit onderzoek. Af en toe, wanneer het onderzoek even stilstaat, doe ik andere kleine taken voor Yelgo. Dit is wel nuttig, want hierdoor leer je meer over de werkwijze van Yelgo. Dit kan ik goed gebruiken voor mijn onderzoek. Het op kantoor zitten vind ik ook leuk. Zo houd je een beetje contact met collega’s en het is ook een goede stok achter de deur om lekker door te werken.

Ik heb nu net het onderzoeksvoorstel afgerond. Als dit allemaal is goedgekeurd kan ik verder met de uitvoering. Eind mei is de deadline voor mijn scriptie. Ik hoop dat Yelgo echt iets heeft aan de uitkomsten van mijn onderzoek bij het ontwikkelen van de bedrijfsvoering op dit gebied.

 

Hoe ben je bij deze afstudeerstage bij Yelgo terecht gekomen?

Ik was al een lange tijd op zoek naar een afstudeerstage, maar dit was best lastig. Omdat veel bedrijven met personeelstekorten te maken hebben zit niet iedereen te wachten op het begeleiden van een afstudeerder. Uiteindelijk heb ik het hier bij Yelgo heel erg getroffen! Ik zag de vacature online voorbij komen. Het solliciteren ging heel makkelijk en ik werd direct teruggebeld door Sten en een paar dagen later kon ik op gesprek komen.

Wat zijn je plannen nadat je afgestudeerd bent?

Misschien wil ik nog wel verder studeren, maar hier ben ik nog niet helemaal over uit. Op dit moment zijn er geen specifieke masters die mij heel erg aanspreken. Toch vind ik mezelf met 22 jaar nog best jong om fulltime aan het werk te gaan. Ik heb dus nog geen concrete plannen. Voor nu wil ik vooral focussen op het goed afronden van mijn onderzoek. Omdat ik mijn baan bij de Sligro ook nog heb voel ik gelukkig geen druk om snel hierna een keuze te maken over mijn volgende stap.

Yelgo updates
Bekijk alle updates
Kunnen we je helpen?