Discreet solliciteren, zo doe je dat!

Ben je de uitdaging kwijt binnen je huidige baan? Ga je met tegenzin naar je werk toe? Dit zijn dingen waar veel mensen tegenaan lopen. Soms zit je zo vastgeroest op een bepaalde positie binnen een organisatie, dat al je motivatie verdwenen is. Op zondag kijk je alweer op tegen de maandag, het begin van je werkweek. Dit zijn signalen dat je het anders moet gaan doen. Op zoek gaan naar een nieuwe job en flink solliciteren zijn dan de oplossing. Er zit alleen wel een risico aan solliciteren. Straks komt er een collega achter, omdat de wereld soms maar klein is. Je wilt geen scheve gezichten op je werk en je wilt ook niemand een vervelend gevoel geven.

Hoe zorgen wij voor discretie?

Wij begrijpen dit dilemma en we vinden het belangrijk dat je zonder zorgen in alle rust op zoek kunt gaan naar die nieuwe uitdaging. Daarom werken wij altijd uiterst discreet. Hoe doen wij dit? In overleg met de digital talent, maken wij altijd afspraken over hoe we het beste met de situatie om kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan welk e-mail adres we kunnen gebruiken voor correspondentie, op welke tijden er het beste telefonisch contact kan plaatsvinden etc. Tijdens de contacten met ons netwerk wanneer wij op zoek gaan naar de match, gaan we discreet om met namen en organisaties waar de persoon werkzaam is. We overleggen van tevoren altijd met de kandidaat hoe we dit aanpakken en stemmen af wat wenselijk is. Is het zover dat er een kennismaking plaats gaat vinden? Wij regelen altijd in overleg het beste moment. Dit kan betekenen dat het soms zelfs in de avond plaatsvindt. We willen niet dat je je in lastige bochten moet wringen bij je huidige werkgever. Je gegevens worden altijd goed beveiligd opgeslagen in onze database. Heb je een CV toegestuurd? Deze passen wij volledig aan, op het moment dat hij verzonden wordt naar een opdrachtgever. Het spreekt vanzelf dat we geheel ‘AVG proof zijn’. Andere wensen wat betreft discretie? We hebben veel ervaring op dit gebied en we vinden het belangrijk dat alles bespreekbaar is. Wij kijken altijd naar wat mogelijk is en hoe we kunnen helpen bij de zoektocht naar die toffe job.

Laat je niet tegenhouden!

Laat je vooral niet tegenhouden door de angst dat er misschien iemand achter komt dat je aan het solliciteren bent. Maar hoe kun je nou zelf discreet omgaan bij het zoeken van een nieuwe uitdaging? Het is belangrijk om je zoektocht vooral thuis uit te voeren. Laat je niet verleiden om dit tijdens je werktijd te doen. Je weet nooit wie er meekijkt en bovendien is het niet fair tegenover je huidige werkgever. Nog een veel gemaakte fout is het ‘ineens’ bijwerken en omgooien van je LinkedIn profiel. Het is algemeen bekend dat wanneer je dit doet, er meestal meer achter zit. Zorg dus dat je constant een beetje actief bent via LinkedIn. Wanneer je dan een aanpassing doet, valt het niet op.

Er wordt wel eens gezegd dat solliciteren een fulltime baan is. Heb jij geen tijd om iedere dag alle vacature websites in de gaten te houden? Geen probleem! Wij nemen dit stuk graag voor je uit handen. Kom met ons in contact en we kijken wat we voor je kunnen betekenen in de zoektocht naar die toffe uitdaging.

 

Kennismaken met Yelgo

Yelgo updates
Bekijk alle updates
Hoe kunnen we je helpen?