Hidde van Werkhoven

Als je vanwege een verhuizing op zoek gaat naar een nieuwe baan, kan het lastig zijn om binnen korte tijd werk te vinden dat goed bij je past. Dit was het geval voor Hidde van Werkhoven, een veelzijdige full-stack developer die via Yelgo zijn weg vond naar theFactor.e in Groningen. Waar begin je met zoeken en hoe val je op tussen alle sollicitanten? Hidde vertelt:

“Ik kom oorspronkelijk uit Krommenie, nabij Amsterdam. Na mijn PABO opleiding ben ik in het onderwijs gaan werken, maar als docent kreeg ik toch behoefte aan een nieuwe uitdaging. Naast mijn functie als basisschoolleerkracht had ik altijd al interesse in IT. Daarnaast ben ik erg sportief aangelegd en houdt mijzelf graag bezig met o.a. bodybuilding en fitness. Om deze sporten te beoefenen heb je een bepaalde mentale discipline nodig die ik heb gebruikt als motivatie om zelfstandig IT-cursussen te volgen en mijn carrièreswitch te realiseren. Al snel kreeg ik een kans als Java Developer, waarmee ik de kans kreeg mezelf te ontwikkelen binnen IT.”

“Momenteel werk ik via Yelgo als full-stack developer bij theFactor.e in Groningen. theFactor.e ondersteunt andere organisaties op het gebied van digitale transformatie. Bij theFactor.e ben ik verantwoordelijk voor zowel de front-end als de back-end van softwareapplicaties. Dit betekent dat ik ervoor zorg dat de applicatie op de achtergrond berekeningen kan uitvoeren en dat de gebruikersinterface soepel werkt. Het bevalt me hier goed; de sfeer is heel gemoedelijk en de organisatie heeft een platte structuur, waardoor iedereen elkaar kent en informeel met elkaar om kan gaan.

Voordat ik hier terechtkwam, werkte ik drie jaar bij Capgemini in Utrecht. Op een gegeven moment ben ik vanwege de liefde verhuisd naar het noorden, waar ik ook een baan ben gaan zoeken. Via Indeed solliciteerde ik op verschillende functies, onder andere een vacature die geplaatst was door Yelgo. Het was een open sollicitatie voor een Java Developer. In het kennismakingsgesprek, wat uitstekend verliep, kwam ik in contact met consultant Sten. Hij zag meteen potentie in mijn profiel en presenteerde daarom mijn cv bij meerdere opdrachtgevers van Yelgo. Het duurde niet lang voordat ik uitgenodigd werd voor een gesprek bij theFactor.e. Deze gesprekken verliepen van beide kanten dermate goed, dat ik al snel een nieuwe baan had!”

“Sten was vanaf het eerste moment betrokken bij het hele proces. Ook nu nog hebben we regelmatig contact. Nadat ik de baan had gekregen, ontving ik meteen een fles wijn en taart, hoe leuk is dat! Als kers op de taart, figuurlijk gesproken dan, bood Yelgo mij een cursus Angular Advanced aan via Startel. Dit heeft mij geholpen om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en compleet voorbereid aan mijn nieuwe functie te beginnen.

Ik heb met verschillende detacheringsorganisaties contact gehad, maar met Yelgo was de persoonlijke klik direct goed. De persoonlijke benadering in combinatie met kennis van de arbeidsmarkt in het noorden en de mogelijkheid tot het volgen van trainingen bij Startel, maakte dat ik me al snel thuis voelde bij Yelgo!’’

Yelgo updates
Bekijk alle updates
Hoe kunnen we je helpen?