‘Yelgo gaf mijn carrière in het Noorden een kickstart’

Daniëlle Sienema verhuisde in het najaar van 2019 van de Randstad naar het noorden, omdat haar man hier zijn droombaan vond. Geen punt voor Daniëlle, zij wilde wel terug naar haar geboorteprovincie Friesland. Ze had alleen een nieuwe baan nodig: ‘Die zoektocht duurde niet lang. Bij Yelgo tekende ik binnen twee weken mijn contract en startte vervolgens bij Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN).’ Bij SNN verving Daniëlle de Contentmanager tijdens haar zwangerschapsverlof.

Zo snel kan het gaan

Hebben we een vacature? Dan zoeken we binnen ons netwerk naar een geschikte kandidaat. Gerben nam daarom via LinkedIn contact op met Daniëlle: ‘Het ging heel snel. Gerben stuurde me een bericht en een paar dagen later zaten we samen om tafel. Het was een leuk gesprek over wie ik ben, wat ik kan en wat ik het liefste doe. De volgende dag zei hij: volgens mij hebben we een opdracht die perfect bij je past! Gwendy stelde me voor aan SNN en ik mocht meteen op gesprek komen. Al met al tekende ik binnen twee weken mijn contract.’

‘Ik tekende mijn contract op de dag dat Gerben jarig was, dus kwam hij me een stuk taart brengen. Dat is toch leuk!’

Veranderende arbeidsmarkt door corona

Als je iemand tijdelijk vervangt, dan weet je dat er een einde komt aan je opdracht. Daniëlle: ‘Ik ben warm verwelkomd en heb hele toffe dingen gedaan bij SNN. Helaas viel het einde van mijn opdracht samen met het begin van de coronacrisis. Een nieuwe baan vinden werd hierdoor een stuk lastiger. Even leek het alsof alle vacatures waren verdwenen. Maar Yelgo is mij niet vergeten. We hielden contact, voerden eerlijke gesprekken over de veranderende arbeidsmarkt en bleven zoeken naar nieuwe opdrachten. Gelukkig verschenen die al snel weer.’

Leuke mensen leren kennen

Inmiddels heeft Daniëlle een nieuwe baan gevonden. Ze gaat aan de slag als Contentmanager bij Aegon: ‘Ik solliciteerde zelf op deze baan en kan mij daarom geen Yelgo Digital meer noemen. Maar Yelgo gaf mijn carrière in het Noorden een kickstart. Dankzij hen heb ik een aantal hele leuke mensen leren kennen. Mensen die mij graag verder helpen in de toekomst. Ik houd graag contact en hoop dat ik ook wat voor hen kan betekenen. Het is mooi om te zien wat er in een paar maanden kan ontstaan. Yelgo en SNN, bedankt!’

Yelgo updates
Bekijk alle updates
Hoe kunnen we je helpen?