Detacheren vs uitzenden, wat zijn de verschillen?

Uitzenden of detacheren? We merken in de praktijk dat detacheren en uitzenden vaak door elkaar gehaald worden. Dat snappen we ook wel, want in beide gevallen werk je bij een bedrijf via een andere organisatie. Wij zijn een specialistische detacheerder binnen het digitale domein en we doen dus niet aan uitzenden. Wij hechten veel waarde aan de relatie met onze Yelgo Digitals.
Maar wat zijn nou de grootste verschillen tussen detacheren en uitzenden? Wij leggen het voor je uit.

Wat is detacheren?

Volgens het Van Dale woordenboek:
de·ta·che·ren (detacheerde, heeft gedetacheerd)
1. tijdelijk elders indelen of tewerkstellen

Yelgo is in dit geval dus je werkgever en je hebt een contract voor langere duur. Een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor heb je uiteraard veel zekerheden en goede secondaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan de relatie met de Yelgo Digital.

Wat is uitzenden?

Volgens het Van Dale woordenboek:
uit·zen·den (zond uit, heeft uitgezonden)
1. op pad sturen met een opdracht

Zoals de Van Dale al aangeeft gaat het om een opdracht. Deze opdracht voer je uit als tijdelijke medewerker. Verder is het zo dat als opdracht eindigt, dit ook vaak het einde van de uitzendovereenkomst betekent. In dit geval moet je dus weer op zoek naar een nieuwe job. Bij uitzenden is het mogelijk dat je contract per direct wordt gestopt. Er wordt meestal geen opzegtermijn gehanteerd. Daarom is het werken als uitzendkracht vaak erg onzeker.

Voordelen van detacheren?

Yelgo is een specialistische detacheerder. Alle vacatures die je tegenkomt hebben dus goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden en er is goed duidelijk om wat voor termijn het gaat.  Wat zijn nou de voordelen van detacheren?

Netwerken

Binnen no time bouw je een netwerk op. Dit komt doordat je bij verschillende organisaties aan het werk gaat. Soms gaat het om een klus van enkele maanden, maar soms zijn het ook klussen die langer dan een jaar duren. Voordat je ergens aan de slag gaat, kunnen we al een goede inschatting doen van de duur van de klus. Je weet dus altijd waar je aan toe bent.

Zekerheid en baangarantie

Doordat je in dienst bent van Yelgo, krijg je iedere maand netjes je salaris. Mocht een klus dus onverhoopt stoppen, dan ben je wel zeker van inkomen. Dit geldt ook in het geval van ziekte. Wij zorgen altijd goed voor onze Yelgo Digitals!

Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden

Werken via Yelgo is een feestje. We hanteren goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk krijg je vakantiegeld, een mooi aantal vakantiedagen, coaching en ontwikkeling, bovengemiddeld salaris en uiteraard de jaarlijkse BBQ en kerstborrel! Wij hechten veel waarde aan de relatie met onze Yelgo Digitals.

Development Program

Doordat we een lange relatie aangaan met onze Yelgo Digitals, investeren we graag in ontwikkeling en groei. Jezelf maximaal uitdagen en optimaal ontwikkelen. Dat is het Yelgo Development Program. Jouw rechtstreekse carrièrepad richting de digitale wereld van morgen. Wij weten hoe je je als professional moet ontwikkelen voor een toekomst vol complexe digitale vraagstukken.

Wil je graag meer weten over detacheren of wil je meer informatie over één van onze vacatures?

Leer Yelgo kennen    

Yelgo updates
Bekijk alle updates
Kunnen we je helpen?